top of page

Ένα έντονα Προσκοπικό Πάσχα

Ιδιαίτερα δραστήρια ήταν η περίοδος πριν το Πάσχα για το Σύστημά μας, καθώς πέρα των καθιερωμένων συγκεντρώσεων, τα μέλη μας συμμετείχαν σε 4 διαφορετικές δραστηριότητες εν μέσω διακοπών. Η αρχή έγινε με τη συγκέντρωση παιδικών βιβλίων για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Χωριών SOS Κρήτης. Η συγκέντρωση διήρκεσε 2 εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα γονείς και φίλοι έφτιαξαν λαμπάδες για να τις χαρίσουν στα παιδιά του χωριού, αλλά και στο ενήλικο προσωπικό. Όλα αυτά μαζί τα παρέδωσε η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματός μας, μαζί με Ανιχνευτές και μέλη του Προσκοπικού μας Δικτύου την Κυριακή των Βαΐων. Ταυτόχρονα όλοι μαζί, έπαιξαν και τραγούδησαν με τα παιδιά προσκοπικά παιχνίδια και τραγούδια. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά και συγκίνηση αποχώρησαν από το χωριό με την υπόσχεση να το επισκεφτούν ξανά.

Την Μ. Πέμπτη πάνω από 20 μέλη μας, επισκέφτηκαν το Πτωχοκομείο της πόλης και έμαθαν από τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας, πως να βάφουν παραδοσιακά τα πασχαλινά αυγά, καθώς και τα κόλπα του εθίμου αυτού. Έτσι, λοιπόν, τηρήσαμε το έθιμο της βαφής των αυγών την Μ. Πέμπτη αλλά ταυτόχρονα, μοιραστήκαμε το συναίσθημα της δημιουργίας με τους τροφίμους του πρωχοκομείου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας, καθώς και για την άψογη φιλοξενία.

Την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε η ώρα για τη καθιερωμένη συμμετοχή μας στην Λιτανεία του Επιταφίου. Όμως, φέτος, είχαμε μία πρωτοτυπία, καθώς ενώ το Σύστημα συμμετείχε στην Μητρόπολη του Αγίου Μηνά, η 4η Ομάδα συμμετείχε στην Λιτανεία του Αγίου Τίτου. Δυναμικό παρών και στις δύο εκκλησίες, με άριστη παρουσία.


Τέλος, οι Πρόσκοποι Ανατολικής Κρήτης συμμετείχαν στην Τελετή Υποδοχής του Αγίου Φωτός στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου το Μ. Σάββατο. Η παρουσία ήταν μοναδική, καθώς λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, συγκεντρώθηκαν πάνω από 70 μέλη μας, με τις οικογένειές τους στο Αεροδρόμιο. Παρ' όλη την καθυστέρηση, η παρουσία μας ήταν σύσσωμη και η υποδοχή έγινε με κάθε επισημότητα.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, ειλικρινά μέσα από την καρδιά μας, για την μαζική παρουσία σας σε κάθε μία από αυτές τις δράσεις. Ευχόμαστε για την κάθε οικογένεια ξεχωριστά να έχει υγεία, χαμόγελα και αισιοδοξία στο σπιτικό της και να είμαστε πάντα γεροί να προσφέρουμε στα παιδιά τον καλύτερο εαυτό μας. Χριστός Ανέστη !!!


Πρόσφατα Άρθρα
Ακολούθησέ μας παντού
           #airscoutsofheraklion
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page