top of page

Μία εκδρομή...όνειρο!!!

Την πρώτη του εκδρομή για το 2020 πραγματοποίησε το Δίκτυο το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιανουαρίου, στο γραφικό χωριό Χαρασό του Δήμου Γουβών.

Το Σάββατο νωρίς το πρωί, τα μέλη συναντήθηκαν στο λόφο μας και αφού φόρτωσαν τα πράγματά τους στα Ι.Χ., ξεκίνησαν με κέφι την περιπέτεια. Μαζί τους ήταν και ο οικοδεσπότης, επίσης μέλος του Δικτύου, Μεσσαριτάκης Βασίλης.

Αφού, αισίως, έφτασαν στο χωριό και τακτοποιήθηκαν, κατευθύνθηκαν στην πλατεία του χωριού και έδωσαν το κέφι τους με ζωηρά παιχνίδια και παιχνιδοτράγουδα. Το μεσημεριανό, ήταν ήδη έτοιμο, όποτε στήθηκε ένα μικρό πικ νικ. Αργότερα, ήρθε η νέα γνώση! Το μάθημα κρητικών χορών μετά μουσικής θα τους μείνει αξέχαστο. Φιγούρες στον αέρα έκαναν την εμφάνισή τους πολύ γρήγορα, ενώ είχαν την τύχη να έχουν και κοινό κάποιους χωριανούς. Το βράδυ είχε εκπλήξεις! Ο αρχηγός συστήματος με την υπαρχηγό κοινότητας πήγαν να παίξουν μαζί τους το τηλεπαιχνίδι γνώσεων παρέα στο τζάκι.

Η Κυριακή ξημέρωσε με γέλια και όρεξη για προσφορά. Με σύνεργα τις τσουγκράνες, τα φτυάρια, τα γάντια και τις σακούλες τους, τα μέλη του Δικτύου κατευθύνθηκαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού. Εκεί, απομάκρυναν τα φύλλα και τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί στις άκρες του δρόμου, τα οποία δημιουργούσαν πρόβλημα στη ροή του νερού από τις βροχές, όπως τους είχε ενημερώσει ο πρόεδρος του χωριού.

Παρ' όλη την κούραση, τα μέλη δεν δίστασαν να τρέξουν για να γνωρίσουν το χωριό, μέσα από ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού που είχε ετοιμάσει για εκείνους η ομάδα δράσης εκδρομής. Το έπαθλο ήταν έκπληξη!

Η ομάδα που έλυσε γρηγορότερα τους γρίφους, με την άφιξή της στο σημείο τερματισμού, είχε προβάδισμα χρόνου στην τελευταία δοκιμασία: διαγωνισμός μαγειρικής! Τα υλικά, μακαρόνια, ντομάτες, κρεμμύδια, πιπεριές και άλλα, μοιράστηκαν εξίσου στις δύο ομάδες και ο διαγωνισμός ξεκίνησε. Τα τηγάνια και οι κατσαρόλες πήγαιναν πέρα δώθε, ενώ τα πάνω κάτω δεν είχαν τελειωμό. Έπειτα από ώρα, ευχάριστες μυρωδιές αναδύθηκαν στο χώρο. Η μουσική ξεκίνησε να παίζει, το τραπέζι στήθηκε κατάλληλα και οι κριτές μαζί με τα παιδιά του χωριού πήραν τις θέσεις τους. Νικήτρια αναδείχθηκε η προηγούμενη χαμένη και έτσι ήρθε η ισορροπία.

Στη συνέχεια, όλοι μαζί βγήκαν στην αυλή για παιχνίδι.

Η εκδρομή έληξε με τον πιο όμορφο τρόπο.

Ενώ έπαιζαν τυφλόμυγα και στη μέση του κύκλου ήρθε η ώρα να βαφτιστεί ο Αρχηγός του Δικτύου. Και το όνομα αυτού, ΦΟΙΝΙΚΑΣ!!! Άντε να παίρνουν και οι υπόλοιποι σειρά...




Πρόσφατα Άρθρα
Ακολούθησέ μας παντού
           #airscoutsofheraklion
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page