top of page

Η Κοινότητα Μας Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Η 4η Κοινότητα Ανιχνευτών Ηρακλείου την Κυριακή 21 Ιουνίου επισκέφτηκε το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά, που στόχος του είναι να αναδείξει μια άγνωστη σε πολλούς πτυχή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού ,την τεχνολογία, ,όχι μόνο στα λόγια που ακούμε καθημερινά, αλλά και στην πράξη ..

Μέσα από τα εντυπωσιακά χειροποίητα εκθέματα και την άψογη ξενάγηση, κλέβει τις εντυπώσεις και μας προκαλεί να αναρωτηθούμε για πολλά πράγματα πέρα απ' την φαντασία μας ,πρωτόγνωρα για εμάς. Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να έχουμε άμεση επαφή με κάποια εκθέματα , ώστε να μάθουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα την χρήση και την σκοπιμότητα της αρχαίας τεχνολογίας των προγόνων μας, αλλά και να νιώσουμε δέος και θαυμασμό γι' εκείνους και την πρακτική τους σκέψη.

Μέσα απ' αυτήν την υπέροχη εμπειρία, συγκεκριμένα μάθαμε για τους αυτόματους πωλητές της αρχαίας εποχής, το υδραυλικό σύστημα, για τα αρχαιοελληνικά παιχνίδια πχ την τριάς, δηλαδή την τρίλιζα ,το κουκλοθέατρο με αυτόματο μηχανισμό, το ξυπνητήρι, το ρολόι με βάση τα ζώδια και τους μήνες, όργανα προσανατολισμού ,τα καράβια και τα όπλα τους ,τον τρόπο επικοινωνίας και ακόμα και τον τρόπο κατανάλωσης του κρασιού.. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η υπηρέτρια – ρομπότ του Φίλωνος, καθώς και ο πρώτος υπολογιστής της αρχαιότητας , δηλαδή ο μηχανισμός των Αντικυθήρων , τα οποία ήταν εντυπωσιακά και αποτελούν απόδειξη πως οι αρχαίοι διέθεταν προχωρημένη σκέψη .

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία και την αξέχαστη εμπειρία που βιώσαμε στο Μουσείο Κοτσανά!!!!


Πρόσφατα Άρθρα
Ακολούθησέ μας παντού
           #airscoutsofheraklion
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page