Η 4η Αγέλη στο "Φτου...Ξελευθερία"

 

 

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, τα λυκόπουλα όλης της Ελλάδος μέτρησαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα. 7 μέρες γεμάτες με χαμόγελα λυκοπούλων. Η πρώτη Πανελλήνια Κατασκήνωση του Κλάδου, με 1.100 παιδιά και πάνω από 400 βαθμοφόρους, πέρασε στην ιστορία τον Αύγουστο του 2016 και η 4η Αγέλη Ηρακλείου δε μπορούσε να λείπει. 

Η 2η, 3η και 4η Αγέλη Ηρακλείου συγκρότησαν την αποστολή της Ανατολικής Κρήτης, η οποία ενσωματώθηκε στην υποκατασκήνωση "Μπαγκήρα" μαζί με άλλα λυκόπουλα από Κάλυμνο, Ρόδο, Πειραιά, Νίκαια, Ψυχικό, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Όλοι μαζί βίωσαν στο μέγιστο το πρόγραμμα της Πανελλήνιας Κατασκήνωσης με το σλόγκαν "Φτου Ξελευθερία". Κατασκευές, Λούνα Παρκ, γνωριμία με αθλητές των Special Olympics, οδική συμπεριφορά, υδάτινες δραστηριότητες, βραδινά ψυχαγωγικά και περιπέτειας αλλά και ταξίδι στο μαγευτικό νησί του Πόρου ήταν κάποια μόνο από τα μέρη του προγράμματος. 

 

 

Η κατασκήνωση ξεκίνησε με μια πρωτότυπα όμορφη γιορτή έναρξης όπου τα παιδιά συνειδητοποίησαν, ίσως, για πρώτη φορά το μέγεθος της δράσης και έκλεισε στον Μαραθώνα, στην ιστορική έναρξη του Μαραθωνίου δρόμου, όπου αφού πρώτα τα λυκόπουλα έτρεξαν τα πρώτα 18000 μέτρα της διαδρομής, συμμετείχαν σε μια φαντασμαγορική γιορτή λήξης. 

 Τα λυκόπουλα μας, λοιπόν, αυτό το καλοκαίρι βίωσαν κάτι το μαγικό. Κάτι πρωτόγνωρο. Κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ. Αποτέλεσαν μέρος της ιστορίας. Αλλά το βασικότερο, είναι πως γέμισε το πρόσωπό τους με χαμόγελα. Σε κάθε στιγμή, για κάθε αφορμή έβλεπες γύρω σου παιδικά χαμόγελα. Κι αυτό έκανε όλη την κατασκήνωση να αξίζει τον κόπο. 
 

 

 

Please reload

Πρόσφατα Άρθρα
Please reload

Ακολούθησέ μας παντού
           #airscoutsofheraklion
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon

© 2016. Proudly created by our adult volunteers

  • Facebook Basic
  • Black Instagram Icon
  • YouTube Basic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now