Φωτιά στην Αττική: Οι Έλληνες Πρόσκοποι στο πλευρό των Πυροσβεστικών Δυνάμεων

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της δασικής πυρκαγιάς στην Αττική κινητοποιήθηκαν, οργανώθηκαν σε ομάδες και ανέμεναν οδηγίες από το Πυροσβεστικό Σώμα για να βοηθήσουν.

Στις 15 Αυγούστου 2017, νωρίς το πρωί, 53 ενήλικα στελέχη κατέφθασαν και έστηναν το γραφείο συντονισμού τους, στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού. Σε συνεργασία με ιδιωτικές εταιρίες, στρατηγικούς συνεργάτες και λαμβάνοντας δωρεές -προσφορές μελών της Προσκοπικής Κίνησης συγκέντρωσαν μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού και υλικών για παρασκευή σκανς. Σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία και την Διοικητική Μέριμνα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μοίρασαν πάνω από 950 μπουκάλια νερό, 600 σάντουιτς και μπισκότα στις δυνάμεις πυρόσβεσης στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου.

 

 

Ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων, Ζαχαρίας Αντωνιάδης, δήλωσε σχετικά: «Μερικά χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πάρνηθα, ο Νομός Αττικής δοκιμάζεται και πάλι. Πιστοί στις αρχές μας να βοηθούμε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση, κινητοποιηθήκαμε και βρεθήκαμε στη πρώτη γραμμή για να κάνουμε το αυτονόητο. Να υποστηρίξουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων οι οποίες εδώ και μέρες αδιάκοπα προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους μέχρι να σβήσει και το τελευταίο μέτωπο».

 

 

Στο πλευρό των Ελλήνων Προσκόπων βρίσκεται η Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, οι οποίοι βοήθησαν στις επικοινωνίας για το συντονισμό του έργου.


 

 

 

Please reload

Πρόσφατα Άρθρα
Please reload

Ακολούθησέ μας παντού
           #airscoutsofheraklion
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon

© 2016. Proudly created by our adult volunteers

  • Facebook Basic
  • Black Instagram Icon
  • YouTube Basic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now