Μια εκδρομή...οικογενειακή!!

 

 

Την Κυριακή 7 του Οκτώβρη, το 4ο Σύστημα πραγματοποίησε για πρώτη φόρα μία εκδρομή για όλα τα μέλη του. Κυριολεκτικά όλα καθώς, πέρα από Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές, Δίκτυο και Βαθμοφόρους η εκδρομή ήταν σχεδιασμένη και για γονείς και φίλους...!!!

 

 Αρχικά, να αναφέρουμε πως η ημερήσια αυτή εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο υπέροχο δάσος Φουρνί, στις Κάτω Αρχάνες. Στις 11 το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν όλοι με τα αυτοκίνητά τους και μετά την καθιερωμένη έπαρση σημαίας, το κάθε τμήμα τράβηξε για το χώρο του όπου και πραγματοποίησε το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα. Το ξεχωριστό της δράσης, όμως, ήταν πως και οι γονείς με το επιτελείο του Συστήματος ακολούθησαν δικό τους διαφορετικό πρόγραμμα με παιχνίδια, τραγούδια, σταθμούς γνώσεων κ.ά. 

 

Κατά τις 1 και μισή, είχε δοθεί ραντεβού για το μεσημεριανό φαγητό, το οποίο ήταν και αυτό διαφορετικό, καθώς οι οδηγίες έλεγαν για κουβέρτες πικ-νικ και ταπεράκια... Και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, το συναίσθημα του να μοιράζεσαι κυριάρχησε και όλοι δοκίμασαν από όλα. Οι φήμες ότι ο Αρχηγός Συστήματος δοκίμασε από όλα τα ταπερ και στο τέλος βαθμολόγησε τα πιάτα, ελέγχονται ως ανακριβείς...

 

 

Στη συνέχεια, και αφού μαζεύτηκαν και καθαρίστηκαν τα πάντα, τα τμήματα συνέχισαν το πρόγραμμά τους, ενώ οι γονείς απόλαυσαν έναν μεσημεριανό καφέ και ανηφόρησαν προς το υπέροχο πέτρινο θέατρο με θέα όλη την ευρύτερη περιοχή. Εκεί έγιναν οι απαραίτητες αναφορές στην παιδαγωγική αξία της Κίνησης, τα μοναδικά βιώματα των παιδιών από το παιχνίδι στη φύση κ.ά. Όπως επίσης, η ευκαιρία του να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας δεν πέρασε ανεκμετάλλευτη. καθώς όλοι πήραν το λόγο ώστε να γνωριστούμε καλύτερα και να έρθουμε πιο κοντά. 

 

 

Η λήξη της εκδρομής, γύρω στις 5, μας βρήκε όλους ευδιάθετους, γεμάτους με καθαρό αέρα, και με την υπόσχεση για μία γεμάτη χρονιά με υπέροχες δραστηριότητες. Όπως, επίσης, βρήκε και το δάσος ακόμα πιο καθαρό απ' ότι το βρήκαμε...
 

 

 

 

 

Please reload

Πρόσφατα Άρθρα
Please reload

Ακολούθησέ μας παντού
           #airscoutsofheraklion
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon

© 2016. Proudly created by our adult volunteers

  • Facebook Basic
  • Black Instagram Icon
  • YouTube Basic
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now