top of page

Από το 1961 και συνεχίζουμε...

Το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1961 και από τα πρώτα χρόνια της ζωής του υπήρξε δυναμικό, με μεγάλη δύναμη παιδιών και έντονη παρουσία στα κοινά του Ηρακλείου. Μην ξεχνάμε ότι φιλοξενούσε για χρόνια και την γιγαντιαία σιδερένια κατασκευή του Γρύπα, σύμβολο του Χάνδακα... Πλέον, λίγα βήματα πριν μπει το 2020, σε μία πόλη που εξελίσσεται συνεχώς, οφείλουμε κι εμείς να κάνουμε βήματα μπροστά και σταθερά. Είμαστε υποχρεωμένοι να προσφέρουμε στα παιδιά και στους νέους μας ερεθίσματα ανάλογα της εποχής, με σύγχρονες υποδομές, κατάλληλα οπτικοακουστικά μέσα και "σοβαρά" εργαλεία για την εφαρμογή του Προσκοπικού Προγράμματος. Σε αυτά τα πλαίσια, οι Ενήλικοι Εθελοντές περάσαμε ένα καλοκαίρι με συνεχείς εργασίες, τόσο συντήρησης, όσο και νέων κατασκευών με σκοπό η νέα χρονιά να μας βρει όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένους και σωστά εξοπλισμένους. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σταματάμε την ενασχόληση με το Λόφο μας.


Ταυτόχρονα, όμως, ασχολούμαστε πέρα από τα υλικοτεχνικά και με οποιοδήποτε άλλο θέμα αφορά το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου. Ένα από αυτά είναι το λογότυπό μας. Ένα λογότυπο που σχεδιάστηκε για τον εορτασμό των 50 χρόνων του Συστήματος και καθιερώθηκε σε όλη την πρώτη δεκαετία του δεύτερου μισού αιώνα ζωής μας. Ένα λογότυπο εμπνευσμένο από το θυρεό των Προσκόπων Ηρακλείου, έχοντας στη μέση το σύμβολο της πόλης μας, το σύμβολο του Ηρακλείου, το Γρύπα με ένα ζευγάρι ανοιχτά φτερά που συμβολίζουν την ειδικότητα του Αεροπροσκοπισμού.

Απευθυνόμενος σε όλους όσοι αγαπούν το Σύστημα, τον Προσκοπισμό του Ηρακλείου και όλα όσα εκπροσωπεί η μεγαλύτερη εθελοντική Κίνηση στον Κόσμο, τους καλώ να πάρουν μέρος στην γιορτή της αλλαγής του Λογοτύπου μας, είτε συμμετέχοντας στη δημιουργία, είτε ψηφίζοντας μία από αυτές. Πιο συγκεκριμένα, καλούμε όσους επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για νέο λογότυπο έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου. Έπειτα, στον Αγιασμό του Συστήματος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, όλοι όσοι είναι παρόντες θα τους δοθεί η ευκαιρία να δηλώσουν την προτίμησή τους στις προτάσεις που θα γίνουν. Επιπρόσθετα, για εκείνους που είτε βρίσκονται μακριά, είτε δε θα μπορέσουν να παρευρίσκονται στον Αγιασμό μας, θα υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία, έως το βράδυ της Τρίτης 8 Οκτωβρίου. Το τελικό Λογότυπο θα ανακοινωθεί έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, συνυπολογίζοντας και τις δύο ψηφοφορίες.


Οι οδηγίες για τη δημιουργία του Λογότυπου είναι απλές και είναι οι εξής: - Πρέπει να εμπεριέχει στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την ειδικότητα Αεροπροσκόπων

- Πρέπει να περιλαμβάνει τη φράση "4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Ηρακλείου"

- Προαιρετικά μπορεί να έχει στοιχεία που συμβολίζουν την πόλη του Ηρακλείου

- Προαιρετικά μπορεί να περιλαμβάνει τη φράση "από το 1961"

- Προαιρετικά μπορεί να συνοδεύεται με κείμενο που να επεξηγεί τους συμβολισμούς του

- Αποστολή σχεδίου έως την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο e-mail airscoutsofheraklion@gmail.com

Γι' αυτούς που έχουμε μεγαλώσει εκεί, είναι το 2ο σπίτι μας, ο Λόφος μας... Γι' αυτό λέμε ότι είμαστε #ta_paidia_tou_lofou.

Σας καλούμε, λοιπόν, να γιορτάσετε μαζί μας, να γίνετε κι εσείς κομμάτι της ιστορίας του Συστήματος. Γιατί τα καλύτερα είναι μπροστά μας και θα τα ζήσουμε μαζί...

Με αισιοδοξία,

ο Αρχηγός του Συστήματος Γιώργος "Ράμα" Κουναλάκης



Πρόσφατα Άρθρα
Ακολούθησέ μας παντού
           #airscoutsofheraklion
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page